Syötä siirtotunnus ja salasana Työmaarekisteriin
Palveluntarjoajan varmenne - yhden varmenteen käyttö useamman yrityksen raportoinnissa
Varmenne ja tulorekisteri ovat Verohallinnon palveluita, joten ohjeemme on tehty Verohallinnon ohjeiden pohjalta. Tulorekisterin asiakaspalvelu neuvoo mielellään mahdollisissa ongelmatilanteissa. Varmenteen hakemisen vaiheet ovat tiivistettynä:
1) Nimenkirjoitusoikeudellinen hakee varmennetta Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa
2) Olennaisinta on valita varmenteen tyypiksi "palkkatiedon tuottaja Web Service"
3) Tekniseksi yhteyshenkilöksi merkitään henkilö, joka syöttää varmenteen/siirtotunnuksen Työmaarekisteriin
4) Syötä saamasi siirtotunnus ja salasana Työmaarekisteriin. Sinun tulee olla pääkäyttäjä.
Suomi.fi-valtuutukset ja nimenkirjoitusoikeus
Varmista, että sinulla on tarvittava Suomi.fi-valtuutus yrityksen tietojen käsittelyyn sekä nimenkirjoitusoikeus, jotta voit tehdä varmennehakemuksen tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Lue tarvittavista valtuuksista ja niiden antamisesta tarkemmin tulorekisterin ohjeistuksesta täältä.
Tulorekisteri
Löydät täältä video-ohjeen varmenteen/siirtotunnusten hakemiseksi ja täältä Tulorekisterin lisäohjeistusta.
1) Kirjaudu sisään Tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun sivuston oikeasta yläreunasta. Kirjautumisvaihtoehtoina on suomalaiset verkkopankkitunnisteet, mobiilivarmenne sekä varmennekortti.
2) Valitse "Asioi yrityksen tai organisaation puolesta". Valittavina ovat ne yritykset, joiden tietoja voit hallinnoida suomi.fi-oikeuksien perusteella. Valitse se yritys, jonka raportteja haluat lähettää Työmaarekisteristä.
3) Valitse sivun vasemmasta laidasta Asetukset > Tekninen rajapinta ja varmenteet.
4) Valitse edelleen sivun alalaidasta "Hae uutta varmennetta". Huom! Jos "hae uutta varmennetta" -kohtaa ei näy, ensin tulee valita vaihtoehto rajapintojen käytöstä. Jos et saa varmenteen hakua näkyviin, pyydä apua Tulorekisterin asiakaspalvelusta.
5) Olennaisinta varmennetta haettaessa on valita varmennetyypiksi Palkkatiedon tuottaja Web Service.
6) Ilmoita tekniseksi yhteyshenkilöksi henkilö, joka syöttää varmenteen/siirtotunnuksen Työmaarekisteriin. Henkilöllä ei tarvitse olla tätä varten teknistä osaamista "tekninen yhteyshenkilö" -nimestä huolimatta.
- Siirtotunnus tulee turvapostilla siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitat tähän
- Turvapostin avaamiseen tarvittava pin-koodi tulee siihen puhelinnumeroon, jonka ilmoitat tähän
- Lisää puhelinnumeroon myös maakoodi.
Syötä siirtotunnus ja salasana Työmaarekisteriin
Tekniseksi yhteyshenkilöksi merkitylle henkilölle lähetetään turvasähköpostilla varmenteen muodostamista tarvittavat siirtotunnus ja salasana, sekä matkapuhelinnumeroon tekstiviestillä PIN-koodi viestin avaamista varten. PIN-koodi lähetetään sen jälkeen, kun turvasähköpostin "Avaa viesti" -linkkiä on painettu. Jos et käytä siirtotunnusta ja salasanaa heti, ota ne itsellesi talteen.
Syötä saamasi siirtotunnus ja salasana Työmaarekisteriin Varmenteiden hallinta -näkymässä 14 vuorokauden sisällä hakemuksen tekemisestä. Varmenteiden hallinta -näkymä on vain pääkäyttäjien käytettävissä.
Syöttämäsi siirtotunnuksen ja salasanan perusteella Työmaarekisteri tekee varmennehakemuksen loppuun ja tallentaa varmenteen yrityksesi käyttöön seuraavan kahden vuoden ajaksi. Työmaarekisteristä lähetettävä raportit lähetetään jatkossa käyttäen yrityksesi varmennetta. Varmenne toimii yrityksesi sähköisenä allekirjoituksena.
Palveluntarjoajan varmenne - yhden varmenteen käyttö useamman yrityksen raportoinnissa
Käyttäjä voi käyttää kotiyrityksensä* varmennetta myös muiden yritysten raporttien lähettämiseen. Reunaehtoja:
- Vain kotiyrityksen varmennetta voi käyttää muiden yritysten raporttien lähettämiseen. Jos kotiyrityksellä ei ole varmennetta, ei tätä vaihtoehtoa edes tarjota
- Vaihtoehtoa ei tarjota silloin, kun raportoivalla yrityksellä on oma varmenne eikä silloin, kun massaraportoinnissa kaikilla raportoitavilla yrityksillä on oma varmenne
- Vastuu Group ei vastaa siitä, minkä yrityksen varmennetta yritys käyttää raporttien lähettämiseen. Lähettäjällä on itsellään vastuu varmistaa, että varmenteen hankkijalla ja sen käyttäjällä on keskinäiset valtuutukset kunnossa. Valtuutuksen pitää olla Tulorekisterin käyttöehtojen mukainen
* kotiyritys on se yritys, johon käyttäjä ensisijaisesti liittyy. Sama kuin Valvojan käytössä, jossa asiakas voi käyttää vain kotiyrityksensä Valvojaa. Ensisijaisesti kotiyrityksenä kannattaa olla emoyhtiö. Asiakas ei voi itse vaihtaa kotiyritystä, vaan sitä pitää pyytää asiakaspalvelusta.
Tiivistettynä: On mahdollista käyttää yhden yrityksen varmennetta kaikkien yritysten raportointiin, joihin sinulla on oikeudet, jotta varmennetta ei tarvitse hakea kaikille erikseen.
Kotiyrityksen varmenteen käyttäminen toisen yrityksen raportoinnissa näyttää tältä: